Tešlai reikės:
1 1/4 stiklinės miltų ir dar šiek tiek pabarstymui ant virtuvinio stalo;
1 šaukštelio cukraus;
1/4 šaukštelio druskos;
1/2 stiklinės šalto sviesto, supjaustyto mažais gabaliukais;
3–5 šaukštų šalto vandens.
Įdarui reikės:
5 šaukštų sviesto;
1 vidutinio svogūno, supjaustyto smulkiais gabaliukais;
1 1/2 stiklinės supjaustytų pomidorų (sultys turi būti nusunktos);
2 smulkiai sukapotų česnako skiltelių;
2 šaukštų čili pipirų;
1/2 stiklinės miltų;
4 stiklinių vištienos sultinio;
rupios druskos ir pipirų;
3 stiklinių susmulkintų ir jau išvirtų vištienos gabaliukų;
2 stiklinių kukurūzų.
Gaminimo būdas:
1. Pirmiausia į indą suberkite miltus, cukrų ir druską. Įdėkite sviestą ir maišykite tol, kol masė taps panaši į rupius miltus. Gautą masę apšlakstykite 3 šaukštais šalto vandens. Maišykite tol, kol tešla taps tinkama kočioti. Jei reikia – įpilkite dar šiek tiek vandens. Suformuokite/iškočiokite tešlą taip, kad ji būtų didelio blyno formos. Įdėkite į šaldytuvą valandai arba visai nakčiai.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pradėkite gaminti įdarą: dideliame puode ant vidutinio kaitrumo ugnies ištirpinkite sviestą. Įdėkite svogūną, pomidorus ir virkite tol, kol produktai suminkštės, tai užtruks apie 8 minutes. Įdėkite česnaką ir čili pipirus, virkite dar apie 30 sekundžių. Įdėkite miltus, maišykite tol, kol jie „apgaubs“ daržoves. Dalimis supilkite sultinį, maišykite tol, kol masė taps švelnios konsistencijos. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite apie 5–7 minutes, kol masė šiek tiek sutirštės. Suberkite kukurūzus, pagardinkite druska bei pipirais. Įdėkite vištienos gabaliukus. Leiskite šiek tiek pavirti, o tuomet gautą masę sudėkite į gilų kepimo indą.
3. Iškočiokite ganėtinai ploną tešlos „blyną“. Juo „apklokite“ į kepimo indą įdėtą masę, o išlindusius tešlos kraštus tiesiog užrieskite. Padarykite šiek tiek įpjovimų tešloje. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 45–50 minučių, kol tešla taps traški, auksinio atspalvio.
Skanaus!