Saldžiarūgštė silkė su svogūnais ir morkomis
Reikės: 8 silkių filė, 6 svogūnų, 4 vidutinio dydžio morkų, kelių krapų šakelių.
Marinatui: 300 ml baltojo vyno acto, 200 ml vandens, 6–7 šaukštų cukraus, poros laurų lapų, 5–6 gvazdikėlių, pipirų (baltųjų, kvapiųjų, juodųjų), kelių kalendrų grūdelių.
Gaminimas:
Nulupame ir supjaustome svogūnus ir morkas. Supjaustome silkę.
Actą ir vandenį supilame į puodelį, pridedame cukraus ir prieskonių. Užviriname.
Kai vanduo užverda, į puodelį dedame svogūnus ir morkas, palaukiame, kol vėl užvirs. Išjungiame ugnį. Palaukiame, kol marinatas truputį atvės.
Į stiklainį dedame sluoksnį silkės, sluoksnį svogūnų ir morkų, tada vėl silkę ir t. t. Galiausiai viską užpilame marinatu ir dedame į šaldytuvą.
Skanaus!