Štrudelį kepiau dėdama produktus iš akies, bet pamėginsiu aprašyti tą paprastą 5 minučių procesą.
Obuolių štrudelis (4 porc.)
Reikės:
• 2 filo tešlos lakštų
• 2 šaukštų lydyto sviesto
Įdarui:
• 1 rūgštesnio obuolio, supjaustyto maždaug 1,5-2 cm plonais gabalėliais
• 2 šaukštų razinų, trumpai pamirkytų karštame vandenyje (galite naudoti džiovintas spanguoles)
• 1 arbat. šaukštelio rudojo cukraus
• Trupučio citrinos sulčių
• Cinamono
• Pateikimui – cukraus pudros
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Indą, kuriame kepsite štrudelį, patepkite trupučiu sviesto.
Pasiruoškite įdarą: obuolį nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite 1,5-2 cm dydžio plonais gabalėliais. Sumaišykite obuolius su razinomis, cukrumi, pašlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite cinamonu. Viską sumaišykite.
Paklokite ant stalo filo tešlos lakštą ir jį ištepkite lydytu sviestu. Ant vieno tešlos krašto išverskite obuolių įdarą ir jį pamažu susukite į storą ritinį užlenkiant kraštus, kad pro juos įdaras neiškristų. Ant stalo patieskite kitą filo tešlos lakštą, jį patepkite sviestu, ir į šį lakštą suvyniokite jau pagamintą štrudelį.
Štrudelio viršų patepkite lydytu sviestu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 minučių arba ilgiau, kol štrudelis gražiai paruduos, taps traškus. Pateikite pabarstę cukraus pudra. Skaniausias – karštas su ledais.