Aš Miso pastoje su trupučiu saldaus mirin ir šlakelyje sakės išmarinuotą lašišą kepiau kepsninėje. Bet taip paruošta žuvis puikiausiai tinka kepti orkaitėje. Geriausia išklokite skardą aliuminio folija – turėsite mažiau vargo šveičiant indus. Beje, jei neturite sakės – nieko baisaus. Nors visi, kurie bandė ką nors gaminti su sake pritars, kad šis alkoholinis gėrimas suteikia patiekalui tikrai išskirtinį skonį.
Miso lašišos kepsniai (4 asm)
2 šaukštai raudonosios miso pastos
2 šaukštai mirin
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sakės
4 lašišos kepsneliai (su oda)
Iš visų marinatui skirtų produktų pasigaminame tamsios spalvos pastą. Ja ištepame lašišos kepsnelius ir paliekam marinuotis pusvalandį. Prieš kepant popieriniu rankšluosčiu nuvalome marinato perteklių (tik neplaukite po vandeniu!)
Kepame 200C orkaitėje arba kepsninėje apie 15-20 min., priklausomai nuo kepsnelių dydžio. Kelis kartus kepant galite patepti kepsnelius marinatu.
Pateikti galite su japoniškomis salotomis:
2 maži agurkai arba 1 nedidelė cukinija
1-2 ridikėliai (nebūtina)
šaukšteliai japoniško ryžių acto
1 šaukštelis su kaupu rudojo cukraus
2-3 lašeliai sezamų aliejaus
2 šaukšteliai augalinio aliejaus
Žiupsnelis druskos.
1-2 svogūno laiškai
Agurkus arba cukinijas išilgai supjaustome plonomis juostelėmis (daržovių skustuku), labai plonai supjaustome ridikus, geriausia mandolina.
Iš ryžių acto, cukraus, sezamų aliejaus, aliejaus ir druskos sumaišome padažą. Juo aplaistome supjaustytas daržoves ir sumaišome, kad pasidengtų vienodai. Pabarstome svogūno laiškais ir paliekame pastovėti bent 10 minučių.
Pateikiam lašišą su virtais ryžiais ir salotomis.