Prisiekusiam alaus mėgėjui juodojo česnako skonio alus – tikras iššūkis, kurio atsisakyti nevalia. Pirmasis „Aomori“ alaus gurkšnis ne itin skiriasi nuo kitų rūšių tamsaus alaus, tačiau jau po kelių sekundžių atsiskleidžia galingas juodųjų česnakų skonis.
Alų išbandę drąsuoliai teigia, kad aštrus, tačiau labai malonus ataskonis sukelia priklausomybę, priverčia norėti dar vieno buteliuko šio keisto, pikantiško gėrimo.
Kas gi tas juodasis česnakas, pamanytumėte? Ganėtinai atstumiančios išvaizdos prieskonis yra ne kas kita, kaip paprastas česnakas, apdorotas per specialų fermentacijos procesą, esant aukštai temperatūrai. Įdomu tai, kad juodasis česnakas yra gerokai tamsesnis ir saldesnis nei mums įprastas, kone kiekvienoje virtuvėje randamas paprastasis česnakas. Be to, juodajame česnake bene dvigubai daugiau antioksidantų, taip pat jis toks minkštas, kad šį gardėsį, lyg sviestą, galima tepti net ant duonos riekelės.