Nepaisant to, daugelį metų į kokteilius buvo žvelgiama atsargiai. Visame pasaulyje jie ėmė konkuruoti su stipriaisiais gėrimais tik šio amžiaus pradžioje. Per pastarąjį dešimtmetį itin išpopuliarėjo įvairių įmonių gaminami kokteiliai buteliuose, tačiau tikras gurmanas supranta – tik šviežiai pagamintas kokteilis gali būti geras.
Jei nusprendėte patys pasigaminti kokteilių, išlaidos neturėtų labai gąsdinti. Daug puikių nealkoholinių gėrimų galima paruošti iš kelių pagrindinių sudedamųjų dalių prieinamomis kainomis. Pavyzdžiui, ananasų sulčių, kokosų sirupo ir grietinėlės mišinys jūsų gomuriui suteiks neapsakomą malonumą.
Štai alkoholiniai kokteiliai dažniausiai yra brangesni. Be to, būtina turėti specialų kokteilių plaktuvą. Jei jo neturite, nebūtina bėgti į parduotuvę – namų sąlygomis galima pasigaminti putojančio vyno kokteilių. Šį kartą siūlome kokteilius maišyti su saldžiu putojančiu vynu. Tokie gėrimai bus saldesni, nes prie šios rūšies putojančio vyno derinami sirupai, vaisiai ir įvairios uogų bei vaisių trauktinės.
„Kir Royale“ (1 asmeniui)
Reikės:
20 ml juodųjų serbentų likerio „Crème de cassis“ arba šlakelio serbentų sirupo;
130 ml atvėsinto saldaus putojančio vyno „Alita“;
2 mandarinų ar apelsinų žievelių juostelės.
Gaminimo procesas:
Į taurę pilkite juodųjų serbentų likerio arba sirupo, tada iki viršaus pripilkite putojančio
vyno. Papuoškite vaisių žievelėmis.
„Bellini“ (2 asmenims)
Reikės:
stiklinės nuluptų, susmulkintų persikų;
1/4 stiklinės persikų trauktinės;
3/4 stiklinės ir 2 šaukštų atšaldyto saldaus putojančio vyno „Alita“;
2 šaukštų cukraus;
nepilnos stiklinės ledo kubelių;
persikų gabalėlių papuošimui.
Gaminimo procesas:
Susmulkintus persikus bent valandą palaikykite šaldymo kameroje. Vėliau juos sudėkite į dubenį. Ant persikų užpilkite cukraus, persikų degtinės ir du šaukštus putojančio vyno. Viską gerai sutrinkite.
Padalinkite masę į dvi taures. Ant viršaus užpilkite putojančio vyno, pamaišykite ir patiekite.
Putojančio vyno punšas (6 asmenims)
Reikės:
vieno plonomis skiltelėmis supjaustyto persiko;
stiklinės aviečių;
stiklinės mėlynių;
1/4 stiklinės šviežių citrinos sulčių;
1/3 paprastojo sirupo;
ledukų;
butelio (750 ml) saldaus putojančio vyno „Alita“.
Gaminimo procesas:
Į didelį dubenį sudėkite visus išvardytus ingredientus išskyrus putojantį vyną. Jį supilkite vėliausiai – lėtai ir atsargiai.
Recepte minimą paprastąjį sirupą galite pasigaminti patys – viename šaukšte verdančio vandens ištirpinkite du šaukštus cukraus.
Braškinis putojantis vynas (2 asmenims)
Reikės:
6 braškių;
200 ml saldaus putojančio vyno „Alita“;
2 šaukštelių cukraus pudros.
Gaminimo procesas:
Braškes, sutrintas su cukraus pudra, paskirstome į dvi taures. Ant jų lėtai užpilame putojančio vyno.
Kokteilis su spanguolėmis (12 asmenų)
Reikės:
butelio (750 ml) saldaus putojančio vyno;
stiklinės spanguolių sirupo;
0,5 stiklinės degtinės;
šaldytų spanguolių.
Gaminimo procesas:
Spanguolių sirupą sumaišykite su degtine ir supilstykite į taures – į vieną taurę reikėtų įpilti 5 šaukštus mišinio. Prieš patiekdami įpilkite atšaldyto putojančio vyno, o patį kokteilį papuoškite šaldytomis spanguolėmis.