Jeigu ir jūs planuojate surengti kokteilių vakarėlį, turime jums keletą patarimų. Visų pirma, sudarykite kokteilių sąrašą. Tuomet paaiškės būtinų gėrimų ir kitų kokteilio sudedamųjų dalių poreikis. Be to, turėdami kokteilių sąrašą galėsite ramiai nepriimti svečio pageidavimo, nes neturėsite tam tikro gėrimo.
Kai sudarinėjate kokteilių sąrašą, atsižvelkite į savo galimybes. Jei neturite daug patirties maišant gėrimus, geriausiai apsiriboti kokteiliais, kuriuos paruošti gerai mokate.
Sudarydami kokteilių sąrašą atsižvelkite į jų įvairovę (sausi, gaivieji, vaisiniai ir saldieji). Be to, svarbu pasiūlyti ne mažiau kaip tris skirtingus nealkoholinius kokteilius.
Galiausiai, kokteilių vakarėliui suteikite tam tikrą kryptį. Pavyzdžiui, pakvieskite žmones į Havajų vakarą, kuriame svečius vaišintumėte kokteiliais su tropiniais vaisiais ar jų sultimis.
Vakaro temos parinkimas turi nemažai privalumų: be vargo galima pritaikyti užkandžius, fono muziką ir kambario papuošimą.
Kad organizuojant vakarėlį būtų lengviau pasirinkti gėrimus, pateikiame kokteilių su sausu putojančiu vynu receptų.
Putojančio vyno kokteilis „Klasika“ (1 asmeniui)
Reikės:
6 lašų žolelių trauktinės;
2 cukraus kubelių;
30 ml konjako;
120 ml atvėsinto sauso putojančio vyno.
Gaminimo procesas:
Ant cukraus kubelių užlašinkite po tris lašelius žolelių trauktinės, palaukite, kol įmirks. Dėkite
cukraus kubelius į šampano taurę ir užpilkite konjaku bei putojančiu vynu. Patiekite iškart.
Švelnioji mimoza (1 asmeniui)
Reikės:
90 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
30 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių;
30 ml apelsinų skonio likerio;
atvėsinto sauso putojančio vyno;
šviežių mėtų lapelių.
Gaminimo procesas:
Į šampano taurę supilkite apelsinų sultis, citrinų sultis ir apelsinų likerį, tada – putojantį vyną.
Papuoškite mėtų lapeliu ir patiekite.
Kokteilis „Švelnusis apelsinas“ (10-12 kokteilių)
Reikės:
300 ml šviežiai spaustų raudonųjų apelsinų sulčių;
750 ml atvėsinto sauso putojančio vyno.
Gaminimo procesas:
Į kiekvieną taurę pilkite po tris šaukštus raudonųjų apelsinų sulčių ir iki taurės viršaus – putojančio
vyno. Patiekite iškart.
Lavender Champagne (16 asmenų)
Reikės:
0,5 stiklinės cukraus;
šaukšto džiovintų levandų;
4 butelių (750 ml) sauso putojančio vyno.
Gaminimo procesas:
Į puodą supilkite cukrų ir pusę stiklinės vandens. Viską apvirkite. Į mišinį įdėkite džiovintos levandos. Nukaiskite nuo ugnies ir leiskite sirupui visiškai atvėsti.
Į kiekvieną taurę įpilkite 180 ml putojančio vyno ir 1,5 šaukštelio sirupo. Gėrimus papuoškite levandos žiedais.
Aukso burbuliukai
Reikės:
12 plonų apelsino, citrinos arba laimo skiltelių;
vandens;
3 stiklinių apelsinų sulčių;
3 stiklinių abrikosų nektaro;
2 stiklinių ledukų;
butelio (750 ml) atvėsinto sauso putojančio vyno.
Gaminimo procesas:
Sudėkite po vieną gabaliuką apelsino, citrinos ar laimo į kiekvieną ledų formelės skyrelį, vieną vaisiaus galą palikdami iškilusį apie 1,5 cm. Užpilkite formą vandeniu ir užšaldykite.
Supilkite apelsinų sultis ir abrikosų nektarą su ledukais į didelį ąsotį. Atsargiai maišydami supilkite putojantį vyną. Patiekdami į kiekvieną taurę įdėkite ledo gabaliuką su vaisiumi.