4 didelių porų (apie 1 kg), supjaustytų griežinėliais
50 g džiūvėsių
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio džiovintų čiobrelių arba bazilikų
aliejaus kepti
citrinų griežinėlių pašlakstyti
Kaip paruošti?
Supjaustytus porus apvirkite pasūdytame vandenyje 5 minutes, kol jie suminkštės, bet liks skaisčiai žali. Apvirtus porus nusausinkite, atvėsinkite ir pasmulkinkite peiliu. Dubenyje išplakite kiaušinius ir sumaišykite juos su apvirtais porais, džiūvėsiais, prieskoniais ir druska. Skrudinkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Iškepusius paplotėlius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, patiekite su citrinos ketvirčiais pašlakstyti.