5–6 didelių obuolių be odelės ir sėklų, supjaustytų mažais plonais gabalėliais
200 ml pieno
2 kiaušinių
pusės stiklinės cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
50 ml aliejaus
1,5 puodelio miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
pusės šaukštelio druskos
pusės šaukštelio cinamono
Pyrago viršui reikės:
2 šaukštų šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
4 šaukštų rudojo cukraus
4 šaukštų miltų
1 šaukštelio cinamono
Kaip gaminti?
Dubenyje lengvai išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įmaišykite aliejų, pieną. Dalimis suberkite miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius, viską gerai sumaišykite. Į dubenį su tešla suverskite pjaustytus obuolius ir viską gerai sumaišykite. Masę supilkite į riebalais išteptą kepimo indą.
Pirštų galiukais nedideliame dubenyje sumaišykite visus pyrago viršui skirtus produktus, kol išeis trupiniai. Šiuos trupinius pabarstykite ant pyrago viršaus. Dėkite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą, kol pyragas iškeps, o viršus karamelizuosis.