Tatjana – vyndario žmona mini, kad nors rudeninės uogos ne tokios saldžios, jos nekirmija, derlių galima skinti kelias savaites, taip sumažinant darbo krūvį, kuris šeimyniame versle gula ant šeimos narių pečių.
Avietės – svarbiausia Česlovo vyninės uoga. Tačiau nerūdijančio plieno fermentacijos talpose jau ilsisi šių metų juodųjų serbentų vynas, obuolių vynas, skynimo dar laukia aronijos. Pastarosios - saldžiausios - sufermentavus natūraliai uogose susikaupusį cukrų galima gauti iki 10 proc. alkoholio tūrio sausą aronijų vyną, juodųjų serbentų vynas nepridėjus cukraus galėtų būti 8% stiprumo, obuolių – 4 proc., aviečių – vos 2 proc. Dėl vėsaus Lietuvos klimato, kuriame uogos negali sukaupti daugiau saldumo, rūgstančią misą tenka papildyti cukrumi. Anot p. Česlovo, vaisių uogų vyno mėgėjai vis dažniau prašo sauso vyno, todėl obuolių ir aronijų vynai daromi su vos keliais gramais likutinio cukraus. Tačiau aviečių vynas turi būti saldus. Kelis mėnesius palaikytas nenaujose prancūziško ąžuolo statinėse jis įgauna ilgaamžiškumo, todėl butelyje gali bręsti ne vienus metus: iš asmeninės bibliotekos atneštas 2005 m. derliaus vynas intensyviai kvepia aviečių uogiene, kondensuotu pienu, pienišku šokoladu su skrudintų lazdyno riešutų užuomazgomis. Burnoje – nuostabiai harmoningas, ilgo, saldaus ir gaivaus skonio.
2013 – ieji iki šiol lepina Tatjaną ir Česlovą Ramoškas – saulėta, šilta vasara vėl leidžia tikėtis gero derliaus ir ilgaamžių vynų.