Mums reikės:
• 2 vidutinio dydžio kiaušinių
• 200 g. kokoso drožlių
• 30 g. migdolo puselių
• 1 arbatinio šaukšto vanilinio cukraus
• 100 g. cukraus (arba pagal skonį)
Kaip gaminsime?
Visų pirma, atskirkime baltymą nuo trynio. Baltymą reikia suplakti iki tol, kol pasidarys standi puta. Į putą pamažu įmaišykime kokoso drožles, migdolo puseles, vanilinį cukrų ir tiek cukraus, kokio saldumo sausainių norėsime. Iš tešlos suformuojame norimo dydžio kamuoliukus arba šiek tiek plokštesnius, įprastų sausainių formos „blynelius“. Kol orkaitė kaista, sausainius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Orkaitėje kepame maždaug 15 minučių, 160 laipsnių temperatūroje. Kokosiniai sausainiai turi įgauti „sveiką“ rudą atspalvį ir pasidengti traškia plutele.
Skanaus!