Išskirtinius panoraminius ir gurmaniškus įspūdžius dovanojantis restoranas trims dienoms apsistos šalia Kauno pilies. Kokie garsūs svečiai bus pakviesti pirmieji pakilti į 50 m aukštį virš Kauno piliavietės, organizatoriai kol kas neatskleidžia.
„Kadangi Vilniuje šiemet lankėmės penkias dienas ir visi pakilimai buvo išpirkti, nusprendėme dar tris dienas skirti antram pagal dydį Lietuvos miestui. Tikimės, kad palydėti vasaros į Kauną bus patogu atvažiuoti ir kitų Lietuvos miestų gyventojams“, - sako „Dinner in the Sky“ turą organizuojančios bendrovės „Skyworld Service OÜ” vadovo Risto Meigas.
Nors „Dinner in the Sky“ kauniečiams ir miesto svečiams, kaip ir Vilniuje, siūlys pusryčius, pietus, vakarienes, šampaną ir kokteilius danguje, tačiau pietūs ir vakarienės kainuos kiek pigiau nei sostinėje.
Trijų patiekalų pietūs su šampanu ir vynu atsieis apie 168 lt, o keturių patiekalų vakarienė su šampanu, vynais ir konjaku – apie 287 lt. Už 99 Lt bus galima pakilti pusryčiams, šampanui ar kokteiliams. Trumpiausias „Dinner in the Sky“ pakilimas trunka 20 min, ilgiausias – 1 val. Norintiems suteikiama galimybė rezervuoti ir visą stalą.
Turo Kaune metu dangaus restorano virtuvei vadovaus vienu perspektyviausių jaunųjų Baltijos šalių šefų tituluojamas Mihkel Heinmets, vadovaujantis restoranams „Degustare“ (Rygoje) ir „Wiegand“ (Taline).
Nuolat tobulėti siekiantis jaunasis šefas sako, kad jo tikslas išmokyti kiekvieną suprasti ir vertinti kokybišką maistą. Pasak jo, Baltijos šalyse yra daug fantastiškų šefų, tačiau bėda ta, kad „Michelin“ vertintojai nenori čia atvykti ir suteikti jiems pelnytą įvertinimą. „Aš nežinau, kodėl taip yra...Bet šnekant tiesiai šviesiai, jie gali eiti velniop su savo žvaigždėmis, nes geras maistas atsiranda iš širdies, o ne iš žvaigždžių“,- sako M.Heinmets.
Pasak organizatorių, kadangi restoranas Kaune viešės tik tris dienas, norimo laiko rezervacija reikėtų pasirūpinti iš anksto. Tai galima padaryti interneto svetainėje Dinnerinthesky.lt/bron
Originalios koncepcijos „Dinner in the Sky“ restoranas – tai speciali 22 vietų platforma su stalu ir krėslais, kurią kranas pakelia į 50 m aukštį. Kartu su svečiais kyla ir virtuvės šefas, kuris, patiekdamas patiekalus, betarpiškai su jais bendrauja. Dangaus restoraną „Dinner in the Sky“ amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.