Lašišos tartaras su nektarinais (4 asm. užkandžiui)
300g šviežios lašišos file, sukapota mažais kubeliais
1 prinokęs nektarinas, supjaustytas kubeliais
1 mažas šalotinis svogūnas, supjaustytas mažais kubeliais
1 šaukštas plonų svogūnų laiškų, susmulkintų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinos sulčių
Druskos, pipirų
Gaminimas:
Nedideliame dubenėlyje sumaišome žuvį, nektarino kubelius, sukapotus svogūnus ir laiškus. Supilame alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, pagardiname druska ir pipirais, viską gerai išmaišome. Pamarinuojame 5-10 minučių, paragaujame ar netrūksta druskos.
Nektarinus, mano manymu, šiame patiekale galima pakeisti kitais saldžiais vaisiais: abrikosais, saldžiomis slyvomis, mangais.