Patiekaluose jaučiamas dūmo skonis suteiks dar didesnį valgymo malonumą. Juk ne veltui patyrę picų kepėjai renkasi malkomis kūrenamas krosnis, o ne įprastą orkaitę. Tikriems iškylų patiekalų mėgėjams pasakoti apie dūmo skonį nereikia – jie žino, kokia skani tampa traški, kvepinti tešla ir koks gardus pomidoro ar ananaso gabalėlis.
Funkcionali kepsninė – geriausia išeitis mėgstantiems ant grotelių keptus patiekalus. Ji puikiai tarnaus ir kaip orkaitė ar rūkykla. Išnaudokite likusią vasarą smagiai, o valgykite – skaniai. Žemiau pateikiame lengvai paruošiamo ir burnoje tirpstančio pusryčių pyrago receptą.
Pusryčių pyrago receptas (6 porcijos)
Jums reikės:
* 200 gramų dešrelių;
* 6 kiaušinių;
* 3/4 stiklinės riebios grietinėlės;
* 1/2 stiklinės grietinės;
* 1 stiklinės rikotos sūrio;
* 1/4 stiklinės kreminio sūrio;
* 1 stiklinė balto čedario sūrio;
* 1/4 stiklinės parmezano sūrio;
* 1 stiklinė svogūnų laiškų;
* 1 stiklinė grybų;
* 1 arbatinis šaukštelis sviesto;
* 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
* 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
Kaip gaminti?
Dar prieš gamindami pyragą, iš anksto pasiruoškite reikalingą įrangą. Jums reikės grotelių ir specialios formos, kurioje keps pyragas. Uždegę anglis uždėkite plokščių laikiklį kojelėmis į viršų ant degimo žiedo, o ant laikiklio – groteles. Įkaitinkite kepsninę iki 200 laipsnių.
Keptuvėje ant sviesto paskrudinkite supjaustytas dešreles, grybus, truputį patroškinkite. Suplakite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, įpilkite grietinėlės. Plaktuvu suplakite rikotos ir kreminį sūrius, likusią grietinėlę. Prieš tai paruoštą kiaušinių masę sumaišykite su sūriu mase. Sudėkite dešreles ir grybus bei sutrintą čedario sūrį ir supjaustytus svogūnų laiškus.
Gautą masę gerai išmaišykite, tolygiai paskirstykite kepimo formoje, formą uždėkite ant kepimo grotelių. Uždarykite kepsninės gaubtą ir kepkite, kol pyragas gražiai pagels. Kepkite apie 45 minutes. Ištraukę pyragą iš kepsninės maždaug 10 minučių leiskite jam atvėsti ir tik tuomet pjaukite.