Tokiems karščiams užklupus labai svarbu gerti daug vandens. Lietuviams paprastai sunku būna tą vandenį maukti visą dieną, bet tikrai prie to galima priprasti. Visų pirma, turėkite buteliuką vandens rankinėje: jausite jo svorį, tad norėsis atsikratyti. Užtai gurkšnosit nuolat. Pasidėkit pilną stiklinę arba buteliuką biure prieš akis – bus tarsi gyvas priekaištas, kad dar neišgėrėte.
Gyvendama karštoje šalyje įsitikinau, kad užvis geriausias būdas gaivintis – valgyti atšaldytus arbūzus: ir kūnas atvėsta, ir kuriam laikui pasisotini, ir dehidratacija toli gražu negresia. Vienus arbūzus triaukšti gal ir nuobodoka, tad siūlau jums salotas su feta ir gražgarstėmis, pagardintas alyvuogėmis, raudonaisiais svogūnais ir medaus užpilu.
Arbūzų ir fetos salotos
Reikės:
saujos gražgarsčių;
didelio gabalo raudono saldaus arbūzo minkštimo, supjaustyto vidutinio dydžio kubeliais;
fetos sūrio;
juodųjų alyvuogių;
nedidelio raudonojo svogūno, supjaustyto plonomis juostelėmis.
Užpilui:
1 labai smulkiai sukapotos česnako skiltelės;
2 šaukštų skysto medaus;
3 šaukštų citrinos sulčių;
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų.
Ant lėkštės dugno išdėliojame gražgarstes, ant viršaus dedame arbūzo gabalėlius, fetą, svogūno juosteles, barstome alyvuogėmis. Viską pašlakstome užpilu. Galima salotas pagardinti skrudintomis moliūgų sėklomis ir bazilikų lapeliais.