Duonos namus, kurių forma primena kepėjo kepurę, kūrė žinomas Kauno architektas Audrys Karalius ir interjero dizainerė Aura Pranckevičiūtė.„Neatsitiktinai savo duonos namams pasirinkome vietą šalia kepyklos. Tai reiškia, kad duona lentynas pasieks tiesiai iš krosnių“, — teigė bendrovės „Fazer Lietuva“, kuri valdo „Gardėsio“ kepyklą, generalinis direktorius Mindaugas Snarskis.
Jis atidarymo šventės svečius pakvietė pasidairyti ne tik po Duonos namus, bet ir po „Gardėsio“ kepyklą bei pamatyti, kaip kepama duona.
Duonos namų atidarymo šventės svečiai buvo vaišinami užkandžiais ir desertais su duona.
Sumuštiniai su penkių grūdų balta duona ir vytintu kumpiu
Duoną paskrudinkite ir supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabalėliais. Juos apšlakstykite balzamiko kremu. Konservuoto persiko skiltelę apsukite vytinto kumpio griežinėliu ir uždėkite ant jau paruoštos duonos riekelės.
Sumuštiniai su juoda duona, lašiša ir ikrais
Juodos duonos riekę supjaustykite į šešias dalis, gabalėlius aptepkite išplaktos ir žiupsniu druskos pagardintu grietinėlės kremu. Uždėkite susuktą lašišos griežinėlį ir į vidurį įdėkite raudonųjų ikrų. Papuoškite krapo šakele.
Sluoksniuotas desertas su rugine juoda duona ir avietėmis
Paskrudintą ruginę juodą duoną sumalkite iki trupinių. Į taurės, kurioje patieksite desertą, dugną berkite valgomąjį šaukštą trupinių. Ant šio sluoksnio dėkite trintų aviečių sluoksnį. Ant jo klokite dar vieną sluoksnį, kurį paruoškite išmaišę iki standžių putų suplaktą grietinėlę ir su cukraus pudra išsuktą maskarponės sūrį. Desertą papuoškite netrintomis avietėmis ir mėtos lapeliais.
Sumuštinukų duonos krepšeliai su braškėmis ir maskarponės sūriu
Lengvai pakočiokite sumuštinukų duonos riekeles. Kiekvieną iš jų įklokite į keksiuko formeles ir pakepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol lengvai apskrus. Maskarponės sūrį išsukite su šaukšteliu cukraus pudros. Po šaukštą šio kremo įdėkite į atvėsusį duonos krepšelį. Ant kremo uždėkite braškę ir užpilkite šlakelį balzaminio kremo.