Aš dar turiu vieną taisyklę, kurios stengiuosi laikytis: maistas turi būti kuo spalvingesnis. Net dietologai pataria į lėkštę krauti kuo daugiau spalvų, nes taip užtikrinsite visų reikiamų elementų patekimą į jūsų organizmą. Vasarą spalvingumo taisyklės laikytis lengviausia, nes visi geidžiami švieži produktai – čia pat, po ranka.
Todėl pateikiu savo mėgiamą patiekalą, tikrai atitinkantį visas keturias mano maitinimosi taisykles.
Pomidorų salotos su mocarela
Vyšniniai raudonieji pomidorai
Vyšniniai geltonieji pomidorai
Svogūnas
Sauja mažų mocarelos gabaliukų
Sauja juodųjų alyvuogių
Pundelis šviežio baziliko
Druskos, pipirų
Tyro alyvuogių aliejaus
Pomidorus perpjauname pusiau, svogūną supjaustome plonais griežinėliais. Baziliko lapelius suplėšome.
Visus ingredientus sumaišome, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Skaniausios salotos su skrudintos duonos riekele, ypač kai valgomos saulėtoje terasoje.