Kaip gaminti?
* Smidrai ruošiami įprastai – apverdami ir pakepinami svieste.
* Norintys gali rinktis riešutų sviestą. Jis ruošiamas taip: įprastą sviestą reikia kepinti, kol išgaruos pasukos ir jis pradės degti. Ši masė atšaldoma. Taip paruoštas sviestas nedega ir patiekalui suteikia subtilų riešutų kvapą.
* Užkepėlei į pakaitintą grietinėlę įtarkuojama parmezano. Kai sūris išsilydo, masę reikia atšaldyti.
* Į masę dėti kiaušinio, miltų, šiek tiek cukraus, druskos, pipirų.
* Ieškantiems žaismingumo „Stiklių” virėjas siūlo formelę prieš pilant masę pabarstyti smulkintais riešutais, o į užkepėlės vidų galima įdėti gabaliuką pelėsinio sūrio ar grybo gabaliuką.
*Į sviestu pateptą formelę supiltą masę kepti orkaitėje 220 laipsnių temperatūroje 5 minutes.