„Creme brulee“ jums reikės (6 porcijos):
* 60 ml grietinėlės
* 10 vnt. kiaušinio trynių
* 115 g cukraus
* 1/3 vnt. vanilės lazdelės (arba 1/3 šaukštas vanilinio cukraus)
* 160 g baltųjų šparagų
* 135 g demerara cukraus
Gaminimo procesas:
Grietinėlę, cukrų, šparagus ir vanilę verdame apie 10 min.
Šparagus išimame ir supjaustome gabalėliais. Karštą grietinėlę sumaišome su kiaušinių tryniais ir supilame į kepimo indelius.
Skardoje su trupučiu vandens sustatome indelius, kad vanduo apsemtų iki pusės ir dedame į iki 120 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepame apie 30 min. Atvėsiname.
Rabarbarų sirupui reikės (6 porcijos):
* 70 g cukraus
* 100 ml raudonųjų greipfrutų sulčių
* 350 g raudonųjų rabarbarų
Gaminimo procesas:
Cukrų ir sultis virti 5 min., po to sudėti 3 cm ilgio supjaustytus rabarbarus ir dar 3 min. pavirti ant mažos ugnies. Atvėsiname.
Patiekalo pateikimas:
Atvėsusios „creme brulee“ paviršių apibarstyti ruduoju cukrumi ir apskrudinti karamelizatoriumi. Rabarbarų sirupą galima tiesiog užpilti ant viršaus arba patiekti atskirai.