Baltųjų šparagų „creme brulee“ su rabarbarų sirupu (receptas)

2013 m. gegužės 15 d. 19:33
lrytas.lt
Gegužės viduryje visame pasaulyje prasideda šparagų sezonas, kuris kasmet vis daugiau dėmesio sulaukia ir Lietuvoje. Sveiko ir gurmaniško maisto šalininkai ima ieškoti originalių receptų, kaip pasigaminti gardžius patiekalus panaudojant daug maistingų medžiagų turinčia nekaloringą daržovę. Šparagų sezoną Vilniuje paskelbęs virtuvės šefas Gediminas Andriuškevičius su portalo lrytas.lt skaitytojais pasidalino gardžiu baltųjų šparagų deserto receptu. Kaip jį pasiruošti – skaitykite žemiau.
Daugiau nuotraukų (1)
„Creme brulee“ jums reikės (6 porcijos):
* 60 ml grietinėlės * 10 vnt. kiaušinio trynių * 115 g cukraus * 1/3 vnt. vanilės lazdelės (arba 1/3 šaukštas vanilinio cukraus) * 160 g baltųjų šparagų * 135 g demerara cukraus
Gaminimo procesas:
Grietinėlę, cukrų, šparagus ir vanilę verdame apie 10 min. Šparagus išimame ir supjaustome gabalėliais. Karštą grietinėlę sumaišome su kiaušinių tryniais ir supilame į kepimo indelius. Skardoje su trupučiu vandens sustatome indelius, kad vanduo apsemtų iki pusės ir dedame į iki 120 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 min. Atvėsiname.
Rabarbarų sirupui reikės (6 porcijos):
* 70 g cukraus * 100 ml raudonųjų greipfrutų sulčių * 350 g raudonųjų rabarbarų
Gaminimo procesas:
Cukrų ir sultis virti 5 min., po to sudėti 3 cm ilgio supjaustytus rabarbarus ir dar 3 min. pavirti  ant mažos ugnies. Atvėsiname.  
Patiekalo pateikimas:
Atvėsusios „creme brulee“ paviršių apibarstyti ruduoju cukrumi ir apskrudinti karamelizatoriumi. Rabarbarų sirupą galima tiesiog užpilti ant viršaus arba patiekti atskirai.
šparagaiCreme Bruleerabarbarai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.