Trijų dienų mokymų metu buvo pasakojama gėrimų istorija, aperityvų ir kokteilių teorija, pateikti praktiniai patarimai, kaip maišyti įvairius ingredientus, kaip geriau suplakti žinomiausius kokteilius ir kaip juos pateikti. Vis dėlto, kone visi mokyklos lektoriai pabrėžė, kad bendravimas su klientu yra vienas svarbiausių barmeno įgūdžių ir talentų.
„Manau, kad per tris dienas išmokau daugiau nei per paskutinius šešerius metus dirbdamas barmenu Lietuvoje. Apmokymus vedė vieni garsiausių barmenų ir net gyvąja legenda vadinamas 73 metų senjoras Peter Dorelli. Jis net dabar nepaliauja stebinti. Kai matai jį užsilipusį ant baro besilinksminantį su tris kartus jaunesniais kolegom, supranti, kad barmeno darbas yra ne profesija, o gyvenimo būdas. Pati svarbiausia barmeno misija – ne suplakti kokteilį, bet padaryti klientą laimingu“, – įspūdžius pasakojo lietuvis barmenas Gediminas Brazys.
Beveik visi dalyvavę barmenai vieningai tvirtino, kad mokykla pakeitė požiūrį į darbą ir parodė, kaip svarbu kasdien ir nuolat mokytis. Savo žiniomis mokykloje taip pat dalinosi David Cordoba, romo „Bacardi“ žinovas ir ambasadorius, kokteilių meistras Alex Kratena, apkeliavęs visą pasaulį, pradedant Niujorku ir baigiant Tokiju, Richard Hunt, vienas iš 50 įtakingiausių figūrų pasaulinėje gėrimų pramonėje, „Martini“ ambasadorius Giuseppe Gallo ir jaunas, bet ateitimi barų pasaulyje dėl savo novatoriškumo laikomas Simone Caporale.
„Baltijos šalių barmenai maloniai nustebino net ir Londono barų profesionalus, tačiau turėjo galimybę dar labiau patobulinti savo įgūdžius ir pasisemti įkvėpimo. Tikime, kad barmenų mokykla yra svarbus įnašas į šios kultūros vystymąsi visose Baltijos šalyse, todėl ir ateityje planuojame organizuoti panašius renginius“, – sakė Rasa Kašėtė, UAB „Liviko“, organizavusios barmenų mokyklą, rinkodaros direktorė.
Mokyklos metu visi šeši lektoriai pademonstravo savo profesionalius įgūdžius bei patirtį ir prie baro. Vos per vieną valandą jie suplakė daugiau kaip 120 visame pasaulyje žinomų „Bacardi“ ir „Martini“ kokteilių, atskleisdami jų maišymo ir pateikimo gudrybes.