Kasmet per pavasario šventes susirinkusi visa šeima, giminaičiai ar draugai mėgaujasi galimybe ramiai stabtelėti ir kartu praleisti kuo daugiau laiko.
Vaišių stalo puošmena gali tapti kvapus, gardus keptas kalakutas ar žaismingas akį traukiantis keptas kalakutienos zuikutis.
Kepamo kalakuto ar kalakutienos zuikučio viliojančiam kvapui negalės atsispirti nė vienas svečias.
Kalakutienos patiekalai lengvai ir greitai paruošiami, ypač tinka tiems, kurie rūpinasi savo kūno linijomis, renkasi mažiau kaloringą ir neriebią mėsą.
Šioje paukštienoje mažai sočiųjų riebalų ir cholesterolio.
Kol visus susirinkusius šventinių pietų džiugins kepamos kalakutienos kvapas, galėsite linksmai marginti margučius, juos mušti ar ridenti.
O tam, kad namai labiau kvepėtų bundančia gamta ir primintų pavasarį, nepamirškite valgių papuošti įvairiais žalumynais.
Obuolių sultyse keptas kalakutas
Reikės:
4–5 kg kalakuto
5 l natūralių obuolių sulčių
1 česnako galvutės
10 g čiobrelių
100 g alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
Garnyrui reikės:
450 g ryžių
1 cukinijos
2 morkų
1 svogūno
Kalakutą įtrinkite druska, pipirais, česnaku ir čiobreliais. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir obuolių sultimis, kad kalakutas būtu apsemtas. Laikykite vėsioje vietoje 2 paras. Uždengę folija kepkite 2–3 val. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Sūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Nuvalykite daržoves, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su ryžiais ir apkepkite keptuvėje. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekdami garnyrą užpilkite sultimis, kurios liko skardoje.