Reikės:
1 kiaušinio
100 g cukraus
100 g lydyto sviesto
150 g kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g avižinių dribsnių
Pyrago viršui reikės:
400 g „Dvaro” varškės
100 g „Dvaro” grietinės
150 g cukraus
2 kiaušinių
100 g razinų
100 ml obuolių sulčių arba 2 šaukštų romo
Razinas bent pusvalandį pamirkykite obuolių sultyse arba rome. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
Pagrindui ruošti išplakite kiaušinį su cukrumi. Supilkite lydytą sviestą. Sumaišykite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius. Šį birų mišinį įmaišykite į kiaušinio ir sviesto plakinį.
Sukrėskite tešlą į 24–26 cm skersmens kepimo formą, užtepkite tešlos ir ant formos sienelių.
Sumaišykite varškę, grietinę, cukrų, kiaušinius ir razinas. Šią masę supilkite ant tešlos. Kepkite 45 minutes, kol pyragas gražiai pageltonuos.
Pastaba: šiame pyrage avižinius dribsnius galite pakeisti kitų grūdų dribsniais arba dribsnių ir kepintų susmulkintų graikinių riešutų mišiniu.
Jogurtiniai keksiukai su uogomis
Reikės:
200–250 g kvietinių miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų greitai paruošiamų avižų dribsnių
150 g cukraus
2 kiaušinių
100 g „Dvaro” sviesto
100 ml natūralaus jogurto „Bios”
šviežių arba šaldytų raudonųjų serbentų
Viename dubenyje išmaišykite sausus komponentus, o kitame suplakite kiaušinius, ištirpintą sviestą ir jogurtą.
Kad uogos tešloje pasiskirstytų tolygiai, jas išmaišykite su 3 šaukštais sausos masės.
Sumaišykite vientisą tešlą (maišykite kuo trumpiau), sukrėskite į keksiukų formeles. Kepkite 225 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Jeigu naudojate šaldytas uogas – šiek tiek ilgiau.
Pastaba: vietoj serbentų į keksiukų tešlą galite dėti spanguolių, mėlynių ar smulkiai supjaustytų vaisių.