„Kulinarija – kūrybinė veikla: norėdamas stebinti patiekalais, nuolat turi atnaujinti meniu, atrasti naujus ingredientus, jų derinius, – sako D. Praspaliauskas. – Visas šio patiekalo sudedamąsias dalis, kad ir kaip egzotiškai jos skambėtų, galima lengvai rasti, jei ne prekybos centre, tai turguje“.
Anot D. Praspaliausko, siekiant tobulų rezultatų virtuvėje, reikia skirti pakankamai dėmesio geriausių produktų paieškai. Rinkdamasis riešutus, kulinaras pirmenybę teikia „Arimex“ produkcijai, lengvai randamai prekybos centruose.
„Jautiena su burokėliais ir riešutais“ (1 porcija):
Ingredientai:
100 g jautienos išpjovos
25 g lengvai marinuotų raudonųjų burokėlių
25 g lengvai marinuotų geltonųjų burokėlių
50 g jaunų bulvių
1 baltasis šparagas
10 g Shiitaki arba bet kokių kitų grybų
20 g topinambų (žieminių bulvių) kremo
20 g juodųjų serbentų kremo
Petražolių
20 g riešutų ir džiovintų vaisių pagardui: džiovintų spanguolių, karijų riešutų, kedrų riešutų
Paruošimas:
Bulves išverdamos, tada pakepamos keptuvėje svieste, kartu su grybais
Kedrų ir karijų riešutai kartu su džiovintomis spanguolėmis pasmulkinami (peiliu ar trintuvu) ir pakepami keptuvėje
Burokėliai pasmulkinami, pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę
Šparagai pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę
Kepti grybai ir bulvės taip pat dailiai sudedami lėkštėje
Jautiena trumpai pakepama keptuvėje, tiekiama į lėkštę
Ant mėsos užberiamas pakepintų riešutų ir spanguolių pagardas
Patiekalas papuošiamas petražolių lapeliais, topinambų bei juodųjų serbentų kremu