Laidos vedėjas garsus virtuvės meistras L. Samėnas į savo restorano virtuvę pašeimininkauti kvies televizijos laidų vedėjus bei kitus garsius žmones ir pristatys lengvai paruošiamus patiekalus iš skirtingų pasaulio šalių. Traukite rašiklius, popierių ir ruoškitės Velykoms!
E.Jakilaitis kepė duoną, kuri dedama ant Velykų stalo Italijoje. Tai įdarytas žiedo formos kepinys. Italijoje Velykų stalą taip pat puošia ėrienos ar ožkienos patiekalai, artišokai.
E.Jakilaitis savo namų virtuvėje sukinėjasi retai, dažniausiai valgį ruošia jo žmona. Žurnalistas pasiraitoja rankoves nebent norėdamas paruošti mėsos, pavyzdžiui, žvėrienos, patiekalą. Jos laidų vedėjui parūpina draugai medžiotojai.
Velykų stalą ruošia E.Jakilaičio tėvai, o jis atsiveža margučių, kuriuos su vaikais margina namuose.
„Esu bičių ūkio šeimininkas, todėl vaško visada turiu“, — šypsosi žurnalistas.
Apie gražiausios pavasario šventės tradicijas L.Samėnas šnekučiuosis ir su laidos „Padėkime augti“ vedėja Laura Imbrasiene, kuri ruoš rusų Velykų valgį. Tai varškės desertas su džiovintais vaisiais. Į jį dedama grietinėlės, sviesto, apelsinų sulčių.
Žurnalistas Arnoldas Lukošius (vidurinėje nuotraukoje) ruoš argentiniečių Velykų patiekalą — sotų pikantišką špinatų pyragą, populiarų ir Urugvajuje. Šio skanėsto receptą į Pietų Ameriką atsivežė emigrantai iš Italijos, kurie čia atvyko ieškoti geresnio gyvenimo.
Kokiais gardumynais nustebins laidos „Šiandien kimba“ vedėjas Saulius Vigraitis bei laidos „Nuoga tiesa“ vedėja Rūta Janutienė, sužinosite jau greitai.