Skirtingai nei įprastas pieniškas šokoladas, dažniausiai turintis 25-30 % sausųjų kakavos medžiagų, juodas pieniškas šokoladas gali turėti ir 45 %, ir 51 %, ir 62 %, ir netgi 70 % kakavos masės. Tiesa, 70% kakavos masės turintis pieniškas juodasis iš pirmo žvilgsnio labiau primena gryną juodąjį, tačiau jo sudėtyje esantys pieno riebalai, visgi, byloja apie pieniškąsias šio šokolado savybes.
Juodas pieniškas šokoladas yra laikomas prabangos šokoladu. Norint jį pagaminti reikia iš peties paplušėti. Tikrai ne kiekvienam gamintojui pavyksta surasti tą aukso vidurį, kuriame tobulai susijungtų pieniško šokolado švelnumas su aksomine juodojo energija. Idealus juodas pieniškas šokoladas turi būti ne per kartus būtent pieniško šokolado mylėtojams ir ne per švelnus tiems, kurie savuoju favoritu laiko juodąjį.
Šilkinė tekstūra, kavos ir karamelės natomis apdovanotas grietinėlės akcentas bei subtiliai išraiškingas kartumas, atsveriantis bet kokį pernelyg saldų kakavos išsišokimą – visa tai tobulo juodo pieniškojo savybės, dėl kurių tikri šokolado mėgėjai už 85 g plytelę negaili ir kelių dešimčių eurų.