Dabar gaminamose dešrelėse yra tik apie 10 proc. natūralios mėsos, apie 30 proc. jų sudaro gyvuliniai riebalai, paukščių mėsa ir oda. Visa kita – baltyminė-riebalinė emulsija ir baltyminiai stabilizatoriai, augalinis aliejus ir vanduo. Į dešrelių sudėtį įeina natrio kazeinatas – medžiaga, provokuojanti alerginių uždegimų paūmėjimą. Be to, į dešreles įdedama krakmolo bei miltų.
Vaikų dietologai tvirtina, kad mėsos ir pieno baltymų mišinys su dažikliais ir aromatizatoriais gali net pakenkti vaikų sveikatai: sukelti alergiją arba gastritą. Be to, ne vienas atliktas tyrimas parodė, kad prie skonį gerinančių papildų, esančių dešrelėse, vaikai labai greitai pripranta.
Pavojų kelia ir tai, kad organizmas išnaudoja daug energijos, norėdamas suvirškinti pieniškas dešreles. Rezultatas neretai būna liūdnas: susilpnėja vaiko imunitetas, nes organizmo jėgos, kurios galėtų priešintis infekcijai, išeikvojamos nenatūralaus produkto virškinimui.