Rūkytos lašišos suktinukas su karamelizuotomis morkomis ir salierais (receptas)

2013 m. sausio 22 d. 13:54
lrytas.lt
Kai nusibosta tradiciniai užkandžiai, visuomet norisi išbandyti ką nors naujo. Rūkytos lašišos suktinukas su karamelizuotomis morkomis ir salierais - nesunkiai paruošiamas užkandis, o jo skonis ypač patiks mėgstantiems neįprastus derinius. Patiekalas puikiai tinka prie tamsaus alaus.
Daugiau nuotraukų (1)
Paruošimo laikas: 20–30 min.
Jums reikės:
500 g plonai pjaustytos rūkytos lašišos 400 g morkų 400 g salierų šaknų 200 g rudojo cukranendrių cukraus
Kaip gaminti?
Morkas ir salierus nuvalome ir susipjaustome nestoromis lazdelėmis ir jas užmerkiame į šaltą vandenį 2–4 val., o geriausia būtų iš vakaro. Daržovės tuomet bus saldžios ir sultingos.
Mirkytas daržoves nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir kepiname keptuvėje įpylę šlakelį aliejaus. Daržovėms lengvai apskrudus beriame cukrų ir kaitindami jį ištirpiname. Tuomet viską dar labiau pakaitiname kol cukrus aplink daržoves karamelizuosis.
Karamelizuotas daržoves suberiame ant kepimo popieriaus ir atvėsiname. Atvėsintas daržoves apsukame rūkytos lašišos juostelėmis ir patiekiame.
salieraiužkandiskaramelizuoti
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.