Paruošimo laikas: 20–30 min.
Jums reikės:
500 g plonai pjaustytos rūkytos lašišos
400 g morkų
400 g salierų šaknų
200 g rudojo cukranendrių cukraus
Kaip gaminti?
Morkas ir salierus nuvalome ir susipjaustome nestoromis lazdelėmis ir jas užmerkiame į šaltą vandenį 2–4 val., o geriausia būtų iš vakaro. Daržovės tuomet bus saldžios ir sultingos.
Mirkytas daržoves nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir kepiname keptuvėje įpylę šlakelį aliejaus. Daržovėms lengvai apskrudus beriame cukrų ir kaitindami jį ištirpiname. Tuomet viską dar labiau pakaitiname kol cukrus aplink daržoves karamelizuosis.
Karamelizuotas daržoves suberiame ant kepimo popieriaus ir atvėsiname. Atvėsintas daržoves apsukame rūkytos lašišos juostelėmis ir patiekiame.