Naujasis rekordininkas, įspūdingo dydžio triufelis, vakar buvo išmatuotas Šiaulių prekybos centre „Tilžė”.
Į šventinį popierių suvynioto triufelio apimtis plačiausioje vietoje siekia 2 metrus 90,5 centimetro, o aukštis – 90 centimetrų. Jam sukurti prireikė net 213 kilogramų šokolado, skrudintų ir smulkintų riešutų, augalinių riebalų, vaflių, cukraus, pieno miltelių.
Būsimieji konditerininkai rekordininką gamino saldainių fabriko „Rūta” patalpose. Ši bendrovė ne tik įsileido 15 pirmakursių būrį į gamybos cechą, bet ir neatlygintinai davė būtinus produktus.
„Buvo labai smagu, – apie keturias dienas trukusį triūsą pasakojo rekordinio saldainio kūrėjai. – Patys skrudinome ir smulkinome riešutus, ruošėme šokolado masę.”
Šokoladinis saldainis pagamintas laikantis konditerininkų sukurto riešutinio triufelio „Lazdynas” recepto.
Rekordinį triufelį iki sausio 6osios galės pamatyti visi prekybos centro „Tilžė” lankytojai.
Saldainio bus galima ir paragauti – jis bus supjaustytas į 50 gramų gabalėlius ir išdalytas per Trijų karalių šventę.
Ne pirmas rekordas
ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus specialistai yra pristatę dar 5 rekordinius gaminius.
Pirmas šiauliečių kūrinys į Rekordų knygą pateko 2000 m., kai buvo iškeptas ilgiausias ir sunkiausias Velykų pyragas.
2008 m. buvo pristatytas ilgiausias pyragas, 2010 m. – didžiausias rudens medis, 2011 m. – didžiausias Velykų zuikis ir aukščiausia valgoma eglė.