Panaši, tik prancūziškomis spalvomis ir skoniais nuspalvinta tradicija išlikusi ir viename autentiškiausių Prancūzijos regionų, Provanse. Čia Kalėdų išvakarėse be tradicinių patiekalų (keptos menkės, ančiuvių) šventinį stalą papuošia net 13 desertų, arba treize desserts. Skaičius trylika simbolizuoja Jėzų Kristų ir 12 jo apaštalų.
Tačiau trylika desertų – tai visai ne trylika tortų ar pyragų, kaip galima įsivaizduoti vos tik išgirdus apie šią tradiciją. Paprastai Provanse Kalėdiniai desertai nėra įmantrūs. Tradiciškai kone visose šeimose patiekiami migdolai, lazdyno arba žemės riešutai, džiovintos figos ir razinos. Šios gėrybės simbolizuoja 4 vienulių ordinus (eilės tvarka) – karmelitų, augustinų, pranciškonų ir dominikonų.
Visi likę desertai paprastai skiriasi, priklausomai nuo šeimos tradicijų. Tai gali būti švieži vaisiai ar uogos – vynuogės, kriaušės, obuoliai, apelsinai. Tai gali būti įvairūs kepiniai – migdoliniai ar anyžiniai sausainiai, žagarėliai, šokoladiniai vyniotiniai, pyragėliai, nuga ir t.t.