Virtuvės meistro L. Čepracko lašišos pašteto receptas

2012 m. lapkričio 19 d. 16:08
lrytas.lt
L. Čeprackas dalinasi savo mėgstu virtos ir rūkytos lašišos paštetu su portalo lrytas.lt skaitytojais.
Daugiau nuotraukų (1)
L. Čeprackas dalinasi savo mėgstu virtos ir rūkytos lašišos paštetu su portalo lrytas.lt skaitytojais.
„Artėjant šventėms norėčiau su jumis pasidalinti puikiu lašišų pašteto receptu, kuris, viliuosi, pradžiugins jūsų namiškius“, – sakė virtuvės meistras. Gardi užtepėlė puikiai tiks pusryčiams bei kaip užkandis prie vyno per šventes.
Jums reikės:
700 g lašišų filė be odos; 100 g rūkytos lašišos; 150 g sviesto; 20 ml vandens; 80 ml grietinėlės; nedidelio raudono svogūno, citrinos sulčių, ryšulėlio laiškinio česnako (nebūtinai); pusės šaukštelio grūstų juodųjų pipirų; druskos pagal skonį.
Kaip gaminti:
Užverdame aromatinį sultinį (receptas žemiau). Jam užvirus sumažiname ugnį. Dedame lašišą ir kaitiname 12 minučių (jei lašišą supjaustome į 4 dalis užteks 5–6 min.). Lašišą išgriebiame iš sultinio, atvėsiname iki kambario temperatūros.
Į keptuvę dedame 20 gramų sviesto, rūkytą lašišą, 20 mililitrų vandens ir uždengę kaitiname, kol vanduo pradės virti. Tada išjungiame ugnį, palaukiame 1 min. ir iš keptuvės išėmę lašišą ją atvėsiname.
Į dubenį dedame virtą ir rūkytą lašišą, smulkiname pirštais, kol gauname nedidelius lašišos gabaliukus. Kambario temperatūros sviestą išsukame iki baltumo. Nedidelį raudona svogūną labai smulkiai sukapojame. Laiškinį česnaką smulkiai supjaustome.
Į lašišos masę įmaišome sviestą, kapotą svogūną, citrinos sultis, grietinėlę, laiškinį česnaką, grūstus pipirus, viską maišome iki vientisos masės, gardiname druska, jei trūksta.
Paštetą sudedame į keraminį indą, mažiausiai 3 valandas šaldome šaldytuve.
Patiekiame su skrebučiais.
Kaip paruošti aromatinį sultinį lašišai?
Jums reikės:
3 litrų vandens; 150 mililitrų baltojo vyno acto; 3 valgomieji šaukštų druskos; 2 svogūnų; 2 morkų; 2 saliero stiebų; pankolio; 10 juodųjų pipirų grūdelių; kelių čiobrelių šakelių.
Kaip gaminti:
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, likusias daržoves – smulkiais gabaliukais, viską dedame į puodą, verdame 45 minutes ant silpnos ugnies. Nukošiame.
žuvissultinyslašiša
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.