Antradienio vakarą svečius prie stalų kvietė „Gurmanų gildijos“ Lietuvos padalinio prezidentas, restorano „Stikliai“ bendraturtis Romas Zakarevičius. Jaukiame restorane „Gurmanų gildijos“ nariai ragavo pasaulio virtuvių blynus: tradicinius ir šiuolaikinius.
Nors „Gurmanų gildiją“ šiuo metu vienija 43 nariai, įmantriai paruoštus patiekalus iš blynų tą vakarą skanavo 79 svečiai: oficialūs gildijos nariai galėjo kartu pasikviesti draugus, bei tuos, kurie dar tik ketina tapti šios prestižinės organizacijos nariais.
Vakaro metu svečiai mėgavosi traškių blynelių su imbieru užkandžiu, blynų rinkiniu (grikių, kukurūzų, kviečių) su rūkytos lašišos, špinatų bei rikotos sūrio ir baravykų įdarais.
„Gurmanų gildijos“ nariams buvo pasiūlyta paskanauti virtuvės šefų paruoštus mielinius blynelius su raudonaisiais ikrais, bulvinius blynus su burokėliais, morkomis bei bruknių ir kriaušių padažu.
Ant baltomis staltiesėmis papuoštų stalų puikavosi ir žirnelių, mėtų, riešutų blynai bei moliūgų blynai su „Bleu“ sūriu. Prie garuojančio sultinio puikiai derėjo vištiena ir daržovėmis įdarytas blynelis.
Smaližiai džiaugėsi desertui patiektu šokoladiniu blyneliu su riešutais.
Numalšinti troškulį padėjo kvietinis ir tamsus alus, naminė gira, degtinė ir vanduo.