Specialaus gėrimo partiją įmonė išleido jau antrus metus iš eilės. Nors užsienio šalyse tai įprasta, Lietuvoje tai pirmasis kalėdinis alus.
„Kurdama šio alaus receptūrą siekiau pagaminti alų, tinkamą ragauti šaltuoju metų laiku. Daugelyje šalių kasmet prieš didžiąsias metų šventes aludariai išverda specialų alų. Prisijungdami prie šventinės aludarių tradicijos, jau antrus metus pagaminome ribotos partijos „Adler Bock“, kurio sodrus skonis tinka su žiemos virtuvės patiekalais, – teigė vyriausioji „Švyturio“ aludarė Džuljeta Armonienė. - Alaus išvirėme tik 80 tūkstančių litrų, tad belieka tikėtis, jog šio pernai per Kalėdas graibstyto alaus šventėms dar liks.“
Pristatyme alus buvo derinamas su sunkesnio skonio patiekalais, gausiais prieskonių, medaus: medaus duonele, keptu kalakutu. Alaus someljė, virtuvės šefas Donatas Dabrovolskas pagrindiniam patiekalui iškepė kumpį su traškia plutele, pagardintą ananasų ir gvazdikėlių, pipirų padažu.
„Gaminant šventinius patiekalus siūlau nepamiršti šaltalankio uogų, kurių gausu ir mūsų šalyje. Šaltalankių uogienė puikiai dera su šiuo alumi – jos rūgštingumas pranyksta alaus šlakelyje, lieka tik malonus gomurio kutenimas. Šaltalankio uogų pagardas puikiai derės ir prie šventinio kalakuto kepsnio“, – įsitikinęs D. Dabrovolskas.
Štai desertui buvo patiektas tradicinis totorių saldumynas – šimtalapis su aguonomis, razinomis ir cukatomis. Vakaro svečiai taip pat galėjo rinktis ir sūrį – baltą anglišką „Stilon“ su mangais ir imbierais.
„Šis sūris puikiai atspindi Kalėdų periodu vyraujančius skonius, nes jaučiamas subtilus pieno saldumas, kuris papildomas vaisiais ir lengvu neįkyriu imbiero aštrumu, o tai suteikia lengvo skonių žaismo“, – komentavo virtuvės šefas.