“Kepenų patiekalus ruošti rizikinga, nes daug kas jų nemėgsta. Tačiau jei kepenys paruoštos gerai, skonis jus maloniai nustebins“, - sako Bilas.
Produktai: jaučio kepenys, 2 nedideli svogūnai, šaukštas medaus, kelios šakelės čiobrelių, alyvuogių aliejus, druska, sviestas, grūsti pipirai.
■ Stambiai supjaustykite svogūnus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įdėkite gabalėlį sviesto ir suverskite svogūnus. Juos pasūdykite, apibarstykite grūstais pipirais ir čiobrelių lapeliais. Žalumynai suteiks itin malonų kvapą.
■ Kol kepa svogūnai, kepenis supjaustykite nedideliais gabalėliais, išimkite kremzles.
■ Prieš kepdami kepenis pasūdykite ir apibarstykite pipirais. Kelias minutes apkepkite iš visų pusių. Neperkepkite, nes jos gali išsausėti.
■ Svogūnams baigiant troškintis įdėkite šaukštą medaus ir išjunkite viryklę. Tegul jie dar kelias minutes karamelizuojasi.
■ Šį patiekalą rekomenduojama valgyti su bulvių koše.
■ Rinkdamiesi kepenis prisiminkite, kad kuo jos šviesesnės, tuo jaunesnio gyvulio, vadinasi, bus skanesnės. Taip pat galite naudoti kiaulės ar naminių paukščių kepenis.