Savaitgalio pietūs: sūrio apkepėlė (receptas)

2012 m. spalio 21 d. 11:53
"TV antena"
“Skanus pokalbis” (BTV) vedėja Nomeda Marčėnaitė šį kartą siūlo pasimėgauti kepiniais. Ji šią savaitę į savo laidą pasikvietė juvelyrę Jurgą Lago, kuriai pagamino sūrio apkepėlę pagal virėjo Egidijaus Šidlausko receptą.
Daugiau nuotraukų (1)
“Koks ispaniškas skonis”, — nustebo ir Lietuvoje, ir Ispanijoje gyvenanti menininkė J. Lago.
Produktai: 4 lapeliai filo tešlos (ploni kvietinių miltų lakštai), nedidelis gabalėlis sviesto, 160 g bri sūrio, sauja baravykų, 1 šaloto svogūnas, šakelė čiobrelių, žiupsnelis druskos, pipirų, šviežių salotų mišinys, sauja vyšninių pomidorų.
■ Išlydykite sviestą ir juo pertepkite tešlos lapelius, kuriais išklosite kepimo indelius.
■ Stambiai raikytą sūrį sudėkite į tešlos krepšelius ir 8 minutėms pašaukite į orkaitę.
■ Tuo metu supjaustykite svogūną, suberkite į keptuvę kartu su baravykais, pagardinkite čiobreliais, druska, pipirais ir kepkite 5 minutes.
■ Į krepšelius su sūriu įdėkite baravykų masės ir vėl kiškite į orkaitę. Kepkite dar 5 minutes.
■ Per tą laiką pasiruoškite salotas: salotų mišinį apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, sudėkite vyšninius pomidorus ir likusią baravykų masę. Krepšelius atsargiai išimkite iš formelių ir patiekite lėkštėje kartu su salotomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.