Nomedos laidos „Skanus pokalbis” virėjo Reinaldo Janonio receptas: voveraitės su krevetėmis ir kalmarais
Produktai: 300 g kalmarų filė, 6 tigrinės krevetės, 100 g laukinių, baltųjų ir raudonųjų ryžių mišinio, 1 šaloto svogūnas, pora skiltelių česnako, 3 saujos voveraičių, žiupsnelis pipirų mišinio, druska, šlakelis graikinių riešutų aliejaus, 6 vyšniniai pomidorai, šviežios salotos, agurkas, pusė raudonos saldžiosios paprikos, šlakelis grietinės, šakelė šviežių rozmarinų bei petražolių.
■ Pusžiedžiais supjaustykite svogūną.
■ Įkaitintame aliejuje apkepinkite svogūną ir keletą skiltelių kapoto česnako.
■ Smulkintas voveraites suberkite į keptuvę ir viską apibarstykite pipirų mišiniu.
■ Kol keps voveraitės, stambiai supjaustykite kalmarų filė.
■ Lėkštėse išdėliokite salotas, vyšninius pomidorus, tarkuotus agurkus bei žiedais pjaustytas paprikas.
■ Į kepančių voveraičių ir prieskonių mišinį sudėkite kalmarus, apkepinkite, o prieš pat pabaigą sumeskite krevetes ir supilkite grietinę.
■ Viską pasūdykite, apibarstykite kapotomis žolelėmis ir troškinkite, kol nugaruos grietinė.
■ Prieš patiekdami aliejuje paskrudinkite virtus ryžius ir viską sudėkite į lėkštes.
“Kas galėtų sugalvoti dar keistesnį derinį — lietuviškos voveraitės su egzotiškomis krevetėmis ir kalmarais?”
Nomeda