2–4 asmenims jums reikės:
- 500 g šaldytų žirnelių
- 3 obuolių
- 1 vidutinio ar pusės didelio svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 1 l sultinio
- mėtos lapelių
- pipirų
- sviesto kepimui
- parmezano tipo sūrio
Paruošimas:
1. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną.
2. Puode, kuriame virsime sriubą, išlydome šiek tiek sviesto, o kai jis išsilydo, suberiame pjaustytus svogūnus. Kol svogūnai kepa, smulkiai supjaustome skiltelę česnako ir beriame į keptuvę.
3. Nulupame obuolius ir gabaliukais supjaustome į keptuvę. Obuolių ilgai nekepiname, į puodą supilame sultinį, o jam užvirus, paverdame 5–10 minučių.
4. Kai obuoliai suminkštėja, suberiame šaldytus žaliuosius žirnelius ir paverdame 5-7 minutes. Sriubą galime pagardinti maltais juodaisiais ar baltaisiais pipirais.
5. Išvirtą sriubą sutriname daržovių trintuve. Pilame į dubenį ir pabarstome tarkuotu parmezanu ar kitu kietu sūriu.