B. Nicholson receptas: trinta žirnelių sriuba su obuoliais, mėtomis ir parmezano sūriu

2012 m. spalio 9 d. 21:00
lrytas.lt
Rudenį daugelis atranda daugiau laiko maisto gaminimui ir mielai sukasi prie puodų. Kai norisi ko nors naujo ir ypatingo, svarbiausia atrasti gardžių ir nesunkiai paruošiamų receptų. Portalas lrytas.lt su savo skaitytojais dalinasi puikiu Beatos Nicholson žirnelių sriubos su obuoliais, mėtomis ir parmezano sūriu receptu. Skanaus.
Daugiau nuotraukų (1)
2–4 asmenims jums reikės:
- 500 g šaldytų žirnelių
- 3 obuolių
- 1 vidutinio ar pusės didelio svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 1 l sultinio
- mėtos lapelių
- pipirų
- sviesto kepimui
- parmezano tipo sūrio
Paruošimas:
1. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną.
2. Puode, kuriame virsime sriubą, išlydome šiek tiek sviesto, o kai jis išsilydo, suberiame pjaustytus svogūnus. Kol svogūnai kepa, smulkiai supjaustome skiltelę česnako ir beriame į keptuvę.
3. Nulupame obuolius ir gabaliukais supjaustome į keptuvę. Obuolių ilgai nekepiname, į puodą supilame sultinį, o jam užvirus, paverdame 5–10 minučių.
4. Kai obuoliai suminkštėja, suberiame šaldytus žaliuosius žirnelius ir paverdame 5-7 minutes. Sriubą galime pagardinti maltais juodaisiais ar baltaisiais pipirais.
5. Išvirtą sriubą sutriname daržovių trintuve. Pilame į dubenį ir pabarstome tarkuotu parmezanu ar kitu kietu sūriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.