„Noriu, kad pajustumėte ne tik Italijos skonį, bet ir šios šalies
dvasią“, - kitų šalių diplomatams bei Italijos virtuve besidomintiems
svečiams kalbėjo G. Gallo.
Prie karštomis picomis, makaronais ir kitais tradiciniais italų
patiekalais apkrauto stalo susirinkę svečiai negalėjo patikėti, kad
ambasadoje dirbantys virėjai nuo ankstaus ryto tešlos nemaišė ir prie
puodų nestovėjo.
Visi patiekalai tą pačią dieną buvo atgabenti iš Italijos. Užteko juos
atšildyti, pašildyti ir užpilti iš Italijos atkeliavusiais padažais.
G. Giovannis tikino, jog tinkamoje temperatūroje gabenami produktai
nepraranda savo savybių. „Kai kuriose kalbose nėra skirtumo tarp žodžių„atšaldytas“ ir“sušaldytas“, tačiau tai visiškai skirtingi dalykai“, -
aiškino maisto pramonės specialistas.
Taip yra dėl to, kad vienoda temperatūra palaikoma ir saugant produktus,
ir gabenant juos į kitas šalis. Pietų Italijoje, netoli Neapolio
įsikūrusi jo vadovaujama bendrovė turi 12 šaldymo saugyklų, kurių
temperatūra - nuo -18 iki 5 laipsnių.
Gabenant maistą į kitas šalis, svarbiausia, kad produktai būtų vežami
tinkamoje temperatūroje. „Atvežti sunkvežimį mocarela sūrio į Lietuvą,
kainuotų dešimtis tūkstančių eurų, bet į tą patį konteinerį pridėję kitų
produktų, mes galime sutaupyti nemažai lėšų, o parduotuvės ir restoranai
turi galimybę užsisakyti tai, ko jiems norisi“, - aiškino italas.
Žemiausioje, -18 laipsnių temperatūroje gabenamas įvairių rūšių mocarela
sūris, picos, saldumynai.
Šviežios tešlos makaronus, saliamį ir kumpius laivais ir sausumos
transportu galima gabenti esant 5 laipsnių temperatūrai. Į tuos pačius
konteinerius galima dėti kietus sūrius, salotas ir žalumynus.