G. Gurevičiūtė į vasaros patiekalų valgiaraštį siūlo įtraukti gaspačio sriubą (receptas)

2012 m. liepos 17 d. 18:23
lrytas.lt
Vasarą daugelis renkasi lengvesnius ir mažiau kaloringus maisto produktus: atsisako mėsos, valgo daugiau daržovių, geria daug vandens. Jau ne vienerius gyvulinės kilmės produktų atsisakanti Vegetarų asociacijos prezidentė Gintarė Gurevičiūtė patikina – iš valgiaraščio išbraukus mėsą valgyti tikrai yra ką. Portalui lrytas.lt ji išdavė savo mėgstamos šaltos pomidorų (gaspačio) sriubos receptą. Pasak Gintarės, ši sriuba ne tik gardi, bet ir sveika bei lengvai paruošiama.
Daugiau nuotraukų (1)
Vienai sočiai porcijai reikės:
1 didelio prinokusio pomidoro;
1 šviežio agurko;
Pusės arba ketvirčio saldžiosios paprikos;
Šlakelio sojos padažo;
Stiklinės vandens;
Kelių baziliko lapelių;
2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių;
2 šaukštų raudonojo vyno acto;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas
Pomidorą, agurką, papriką, česnaką supjaustyti, sudėti į trintuvą, įpilti vandens. Viską susmulkinti iki kol susidarys vientisa masė. Tuomet įlašinti aliejaus, acto ir padėti į šaldytuvą valandai pastovėti. Prieš patiekiant pagardinti baziliko lapeliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.