Receptas: aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
Reikės:
3 l vištienos sultinio
50 g baltųjų kiniškų grybų
0,5 šaukšto baltųjų pipirų (pagal skonį galima ir daugiau jei norime aštriau)
0,5 puodelio baltojo acto
1 indelio bambuko ūglių juostelių
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
4 šaukštų vandens, sumaišytų su miltais
0,5 šaukštelio sezamo aliejaus
čili pipiro, vištos krūtinėlės
druskos.
Gaminimas:
vištienos sultinį, grybus užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkome 10-15 min. Po to juos ir vištienos krūtinėlę supjaustome, sumetame į puodą, dedam pipirus, pilame actą, aliejų, įmetame čili pipirą, įberiame druskos. Paverdame kokias 10-15 min. Dedame bambuko ūglius. Pastoviai maišant, pamažu supilamas kukurūzų krakmolas (prieš tai jį išmaišyti nedideliame vandens kiekyje), kad ji sutirštėtų. Patiekiant įmesti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų arba juostelėmis pjaustyto agurko.
Tokią pat sriubą galima pasigaminti ir su jūros gerybėmis. Skanaus!