Jums reikės:
250 g maltos neriebios kiaulienos;
250 g maltos jautienos;
svogūno;
350 g fermentinio sūrio;
250 g majonezo;
česnako skiltelės;
žiupsnelio mėsos prieskonių;
kvapiųjų pipirų ir druskos.
Paruošimas:
Sutarkuotą sūrį sumaišyti su majonezu.
Masę gerai išmaišyti, bet neplakti.
Plokščią kepimo skardą patiestą kepimo popieriumi suvilgyti aliejumi ir užpilti ką tik paruoštą sūrio masę. Tolygiai paskirstyti.
Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 5 min. Tada sumažinti temperatūrą iki 150-ies laipsnių ir dar kepti apie 10-12 minučių. Ištraukti ir palikti atvėsti.
Sumaišyti kiaulienos ir jautienos faršą. Smulkiai sukapoti česnaką ir svogūną. Viską suversti į mėsos faršą, užberti prieskonių, pipirų, druskos ir įmušti kiaušinį. Viską išmaišyti gerai.
Kai sūrio pagrindas atvės, ant jo tolygiai po visą plotą užtepti mėsos įdarą ir susukti į vyniotinį. Vyniotinį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40 min.
Atvėsintą vyniotinį supjaustykite gabalėliais.
Skanaus!