Čija gerina koncentraciją, padeda susikaupti, suteikia energijos ir ištvermės, padeda organizmui atsigauti ir sustiprėti. Taip pat gerina širdies darbą ir kraujagyslių būklę, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Sėklos puikiai tinka tiems, kurie nori padailinti kūno linijas.
Čijos maistingumas:
* 8 kartus daugiau Omega-3 nei lašišoje.
* 5-6 kartus daugiau kalcio nei karvės piene.
* 3 kartus daugiau geležies nei špinatuose.
* 2 kartus daugiau kalio nei bananuose.
* 15 kartų daugiau magnio nei brokoliuose.
* 2 kartus daugiau skaidulų nei sėlenų dribsniuose.
* 6 kartus daugiau baltymų nei raudonose pupelėse.
* 4 kartus daugiau selenio nei sėmenyse.
* 9 kartus daugiau fosforo nei piene.
Maistingos
Čija sėklos turi daug daugiau maistingų medžiagų nei dauguma vaisių, daržovių, sėklų ir grūdų.
Greitai brinksta
Čija sėklos sugeria 9-12 kartų daugiau vandens nei pačios sveria. Sėklos išbrinksta maždaug per 10 minučių.
Lengvai virškinamos
Sėklos lengvai virškinamos, net jeigu praryjamos nekramtytos.
Valo žarnyną
Gerino organizmo veiklą ir išvalo virškinamąjį traktą.
Universalios
Sėklos puikiai tinka padažams ar salotoms pagardinti, taip pat gali būti naudojamos kaip priedas saldžiuose desertuose. Neutralus jų skonis nepakeičia patiekalo skonio, tačiau prideda organizmui daug būtinų maistingų medžiagų ir mineralų.
Vartojimas
Rekomenduojama paros norma – vienas valgomasis šaukštas. Sėklas galima valgyti ir vienas. Tai – puikus maistingas užkandis.