Po vidurnakčio – jokių ledų ir picų: Milanas ruošiasi rimtiems pokyčiams

Milanas rengiasi uždrausti ledų ir maisto prekybą naktį, praneša „Euronews“. Tai ne pirmas kartas, kai miesto taryba siekia užkirsti kelią gatvėse kylančiam triukšmui.

 Laukia rimti pokyčiai.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Laukia rimti pokyčiai.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2024, 9:37 AM, atnaujinta Apr 25, 2024, 9:39 AM

Italijoje, Milane siūlomas naujas įstatymas, kuriuo būtų uždrausti ledai po vidurnakčio, siekiant apsaugoti gyventojų „ramybę ir sveikatą“.

Jei naujasis įstatymas bus priimtas, jis gali įsigalioti nuo kito mėnesio ir galioti iki lapkričio mėn. Siūloma uždrausti bet kokį maistą išsinešti, įskaitant picas ir gėrimus, po 00:30 val. darbo dienomis ir 01:30 val. savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Visa tai siekia užkirsti kelią triukšmingoms minioms gatvėse, kurios trukdo vietos gyventojams miegoti. Naktinis prekiavimas ledais yra italų kultūros dalis, todėl miesto ledų pardavėjai nėra patenkinti šiuo įstatymu, rašo „Euronews“.

Praėjusį mėnesį meras Giuseppe Sala pareiškė, kad „nemaža dalis gyventojų skundžiasi dėl pernelyg didelio triukšmo“.

„Eidamas savo pareigas turiu išklausyti visus piliečius, įskaitant tuos, kurie turi dirbti, ir tuos, kurie nori užsiimti savo verslu“, – pridūrė G. Sala.

„Ieškome pusiausvyros tarp bendravimo ir pramogų, gyventojų ramybės ir sveikatos bei laisvos prekybininkų ir verslininkų ekonominės veiklos“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė už saugumą atsakingas mero pavaduotojas Marco Granelli.

Tai ne pirmas kartas, kai mieste bandoma uždrausti vėlai vakare parduodamus ledus. 2013 m. miesto taryba, vadovaujama tuometinio mero Guiliano Pisapia, nesėkmingai bandė iš gatvių išstumti naktinius ledų valgytojus. Siūlomos priemonės sulaukė pasipriešinimo, kurį Italijos žiniasklaida pavadino „ledų kūgių mūšiu“.

Gyventojai iki gegužės pradžios gali pateikti apeliacinį skundą ir siūlyti naujojo siūlomo įstatymo pakeitimus.

„Naktinio gyvenimo problema egzistuoja, tačiau ši taisyklė tik sukels žalą verslui“, – aiškino Italijos viešųjų ir turizmo paslaugų teikėjų federacijos „Fipe“ prezidentas Lino Stoppani.

„Aš asmeniškai uždrausčiau visame centre prekiauti alkoholiu išsinešimui“, – atsakė laikraščiui „Il Messaggero“ Romos 1 savivaldybės pirmininkė Lorenza Bonaccorsi.

Pagal „Euronews“ inf. parengė Diana Kuklis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.