Šiaurės Korėja: Pchenjane rastas sudužęs Pietų Korėjos dronas

2024 m. spalio 19 d. 22:34
Šiaurės Korėja pareiškė sostinėje Pchenjane aptikusi mažiausiai vieno Pietų Korėjos drono nuolaužas. Nukritęs bepilotis Šiaurės Korėjos sostinėje rastas jau spalio 13 d., valstybinė naujienų agentūra KCNA šeštadienį citavo Gynybos ministerijos atstovą. Tyrimai esą parodė, kad dronas atskrido iš Pietų Korėjos.
Daugiau nuotraukų (1)
Pietų Korėjos kariuomenė pradžioje paneigė, kad yra susijusi su incidentu, o vėliau pareiškė, kad „nėra prasmės tikrinti vienašališkų Šiaurės Korėjos tvirtinimų ar į juos reaguoti“.
Šiaurės Korėja kaltina Seulą keliskart į oro erdvę virš Pchenjano nusiuntus dronų su propagandinėmis skrajutėmis. Jei bus rastas dar vienas dronas, tai prilygs „karo paskelbimui“, pareiškė Šiaurės Korėjos vadovybė.
Gynybos ministerijos duomenimis, prieš mažiau nei savaitę rastas dronas yra tokio pat tipo, kaip bepiločiai, kurie 2023 m. buvo demonstruojami per karinį paradą Pietų Korėjos sostinėje Seule. Agentūra KCNA paskelbė nuotraukas, kuriose, be kita ko, matyti ant medžio užsikabinęs nukritęs dronas.
Pietų Korėja taip pat kaltina Šiaurę siunčiant dronus į Pietus. Pchenjanas, be to, daug kartų per sieną į Pietų Korėją pasiuntė šiukšlių pripildytų balionų, kurie ten trikdė oro eismą, sukėlė gaisrų ir net pataikė į vyriausybės pastatą.
Šiaurės ir Pietų Korėja techniniu požiūriu iki šiol kariauja, nes jų 1950–1953 metais trukęs konfliktas baigėsi paliaubomis, o ne taikos sutartimi. Šiuo metu šalių santykiai ypač įtempti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.