Karas Ukrainoje. Šiaurės Korėjos kariai Ukrainoje: ekspertas įvertino, ar šis pastiprinimas padės Rusijai prasibrauti toliau

2024 m. spalio 15 d. 06:51
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (33)
Rusijos kariai Kursko srityje sluoksniais dislokuoja naujus rezervus; jie padarė tam tikrą pažangą savo teritorijoje. Apie tai savo „Telegram“ kanale pranešė Geničesko meras, 24-ojo atskirojo puolimo bataliono „Aidar“ kovotojas Stanislavas Bunjatovas („Osmanas“).
Anot jo, orai šiuo metu nelepina gynybos pajėgų, tuo tarpu okupantai daugiausia juda vikšrinėmis, o Ukrainos kovotojai – ratinėmis transporto priemonėmis.
Buvęs NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pripažino, kad nesuteikus Ukrainai reikšmingos karinės paramos Rusijai buvo lengviau pradėti plataus masto invaziją. Interviu „Spiegel“ jis sakė, kad tai turėtų būti pamoka visiems partneriams ateičiai.
Karas Ukrainoje artėja prie trečių metų pabaigos, Rusijai tęsiant nepaliaujamą puolimą, o Vakarų lyderiams ieškant būdų, kaip užbaigti konfliktą, rašo „The Wall Street Journal“.
Ukraina ruošiasi atšiauriai žiemai dėl riboto ir lėto ginklų tiekimo iš Vakarų. Jos kariuomenė, turinti mažesnį skaičių karių, pamažu praranda pozicijas pagrindiniame rytiniame fronte.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį paskelbė, kad Maskva bandė išstumti Rusijos Kursko srityje esančias Ukrainos pajėgas, bet Kyjivas turimas pozicijas išlaikė. Ukrainos kariai į Rusijos Kursko srities teritorijas įžengė rugpjūčio pradžioje.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.