JT: Izraelis davė nurodymus evakuoti 25 proc. Libano teritorijos

2024 m. spalio 15 d. 15:28
Tęsdama kovą prieš proiranietišką Libano šiitų grupuotę „Hezbollah“, Izraelio kariuomenė davė nurodymus evakuoti daugiau nei 25 proc. Libano teritorijos.
Daugiau nuotraukų (1)
Tokius duomenis antradienį pateikė Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros (UNHCR) Artimųjų Rytų padalinio direktorė Rema Jamous Imseis.
Pasak jos, per Izraelio kampaniją, kuri prasidėjo rugsėjį, buvo perkelta maždaug penktadalis iš 5 mln. Libano gyventojų. R. J. Imseis pažymėjo, kad nuo tada, kai Izraelis suintensyvino atakas, žuvo apie 2 200 žmonių, o dar daugiau nei 10 000 buvo sužeista. UNHCR pareigūnė kartu nurodė, kad apie 70 proc. šalies mokyklų yra naudojamos kaip prieglaudos, o pamokos buvo atšauktos.
Nuo pernai spalio tarp „Hezbollah“ ir Izraelio vykstantys susirėmimai pastaruoju metu paaštrėjo. Izraelis suintensyvino smūgius Libanui, o kiek vėliau dar paskelbė, kad jo kariai Pietų Libane pradėjo sausumos reidus, nukreiptus prieš „Hezbollah“ taikinius.
Jungtinės tautosIzraelisLibanas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.