„Tegul kovoja visais frontais“: Ukrainos herojus pateikė receptą Rusijai išsekinti Spalio 9-osios įvykiai

2024 m. spalio 9 d. 07:10
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (34)
Prieš aukšto lygio Ukrainos kontaktinės grupės susitikimą JAV Ramšteino oro pajėgų bazėje Vokietijoje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino šalies sąjungininkus pristatyti kur kas daugiau ginklų.
Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai nepaliko Vuhledaro miesto Donecko srityje gerokai anksčiau, kad vėliau neprarastų kitų teritorijų. Šia informacija interviu „Glavkom“ pasidalijo naujasis 72-osios atskirosios mechanizuotosios brigados, pavadintos Juodųjų kazokų vardu, vadas pulkininkas Oleksandras Ochrimenko.
Ukrainos pasieniečiai stebi padėtį prie Baltarusijos sienos, tačiau neužfiksavo jokio Baltarusijos karinės technikos ar kareivių judėjimo, antradienį pranešė Ukrainos Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenka.
„Padėtis pasienyje su Baltarusija nesikeičia. Palei savo sieną nefiksuojame Baltarusijos kariuomenės dalinių technikos ar personalo judėjimo. Šiuo metu Rusija neturi pakankamai pajėgų, dislokuotų Baltarusijos teritorijoje. Ten dislokuoti rusai priklauso tiekimo ir saugumo padaliniams“, – sakė atstovas.
Vokietijos laikraštis „Die Welt“ paskelbė, kad NATO ruošiasi didinti savo gynybinius pajėgumus. Tai reiškia, kad aljansas kovinių brigadų kiekį didins nuo 82 iki 131, o karinių vienetų ir divizijų skaičius didės nuo 24 iki 38. To reikia, kad pagal naujausias rekomendacijas būtų užtikrintas gynybos minimumas.
Situaciją Rusijos okupuotame Kryme stebintis „Telegram“ kanalas „Krymo vėjas“ paskelbė, kad naktį į pirmadienį regione griaudėjo sprogimai. Skelbiama, kad viename iš aerodromų įsiplieskė ugnis, rašo nv.ua.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.