Karas Ukrainoje. Skerdynėse dėl Vuhledaro – tūkstančiai žuvusių Rusijos karių (1)

2024 m. spalio 5 d. 08:45
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (50)
Kursko srityje Rusijos kariuomenė pradėjo antrąjį kontrpuolimo veiksmų bandymą, surinkdama iki 38 tūkst. žmonių kariuomenę.
Apie tai kanalo „Kiev24“ eteryje kalbėjo ukrainiečių karo ekspertas Olehas Ždanovas. Jis komentavo okupantų gebėjimą telkti pajėgas Ukrainos teritorijoje ir dabar Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontroliuojamoje Rusijos teritorijoje (Kursko srityje).
Pasak eksperto, Ukrainos teritorijoje rusai turi pakankamai resursų, kad galėtų vienu metu vykdyti puolimo operacijas keliomis kryptimis kelis mėnesius. Tačiau esą mažai tikėtina, kad jie galės pritraukti naujus išteklius tolesniam aktyvių puolimo operacijų laikotarpiui. „Šiandien jie vis dar turi išspręsti Kursko srities klausimą. Jie ten pradėjo antrąjį bandymą vykdyti kontrpuolimą“, – teigė O. Ždanovas.
Jis taip pat pažymėjo, kad Ukrainos teritorijoje dabar yra daugiau kaip 600 tūkst. Rusijos kareivių.
Po kelis mėnesius trukusio Ukrainos pajėgų pasipriešinimo anksčiau šią savaitę Rusija užėmė strategiškai svarbų Vuhledaro miestą. Šis pralaimėjimas pabrėžė iššūkių, su kuriais susiduria Kyjivas trečiosios karo žiemos priešakyje, rimtumą.
Rusijos kareiviai iškėlė savo vėliavą virš sugriauto miesto rotušės griuvėsių. Vuhledare gyventojų skaičius sumažėjo nuo 14 tūkst. iki vos daugiau nei šimto.
Ukrainos kariuomenė patvirtino atsitraukimą iš miesto, pažymėdama, kad Rusijos pajėgos sugebėjo sustiprinti savo rezervus flanguose, todėl kilo „apsupimo grėsmė“. Pasitraukti buvo nuspręsta siekiant „taupyti personalą ir įrangą“.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.