Karas Ukrainoje. V. Putinui – didžiulis spaudimas: priverstas atmesti desperatiškus armijos prašymus

2024 m. rugsėjo 19 d. 06:10
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (55)
Rusijos kontrpuolimas, kurio tikslas yra atsikovoti Kursko srityje Ukrainos pajėgų užimtą teritoriją, buvo sustabdytas, trečiadienį naujienų agentūrai AFP pareiškė regione įkurtos Ukrainos karinės administracijos atstovas.
Rusija anksčiau šį mėnesį pranešė, kad Kursko srityje iš Ukrainos susigrąžino kelis kaimus. Kyjivas nuo savo netikėto įsiveržimo pradžios rugpjūčio mėnesį ten užėmė nemažai teritorijos.
„Jie bandė pulti iš šonų, bet ten buvo sustabdyti“, – AFP tvirtino atstovas Oleksijus Dmytraškivskis. „Padėtis buvo stabilizuota ir šiandien viskas yra kontroliuojama, jie nepatiria sėkmės“, – trečiadienį nurodė jis.
O. Dmytraškivskis taip pat pažymėjo, kad Ukrainos karių okupuotoje teritorijoje yra keli tūkstančiai civilių rusų. „Kai kuriose gyvenvietėse yra daugiau nei 100, 200, 500 žmonių“, – kalbėjo jis.
Rusija nėra pasakiusi, kiek civilių vis dar yra Kyjivo kontroliuojamoje teritorijoje, ir tik nurodžiusi, kad pasitraukė apie 130 tūkst. žmonių. Ukrainos pareigūnas pripažino, kad Maskva pasiekė nedidelių laimėjimų. „Rusai įžengė į vieną gyvenvietę. Jie pradėjo kautis dėl dar vienos gyvenvietės, bet tik tiek“, – sakė jis.
Ukrainos dronai trečiadienį anksti ryte smogė į raketų ir artilerijos sandėlį Rusijos vakarinėje Tverės srities Toropeco gyvenvietėje, sukeldami galingą sprogimą ir didžiulį gaisrą.
Į objektą pataikę ukrainiečių dronai sukėlė seriją didelių sprogimų, gaisras apėmė 6 km pločio teritoriją, o vietos valdžios institucijos paskelbė civilių evakuaciją. Taip pat po sprogimų Tverės srityje užfiksuota daugiau kaip dešimt žemės drebėjimų.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.