Rusijos karinė pramonė veikia visu pajėgumu: „Forbes“ paskelbė, ko ir kiek per mėnesį pasigamina okupantai Rugsėjo 18-osios įvykiai (2)

2024 m. rugsėjo 18 d. 07:11
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (31)
Ukrainos gynybos pajėgų operacija Rusijos Kursko srityje tęsiasi jau daugiau nei mėnesį. Ir ilgą laiką Rusijos kariai buvo apsupti vienoje iš Kursko srities gyvenviečių, praneša „DeepState“.
Ukrainos pergalės planas parengtas daugiau kaip 90 proc. Kitą savaitę Ukraina ketina jį pristatyti savo sąjungininkams. Apie tai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė rugsėjo 16 dieną vakariniame vaizdo kreipimesi.
Kai kurie aukščiausio rango Ukrainos kariuomenės vadai prieštaravo Ukrainos kariuomenės operacijai Rusijos Kursko regione, praneša „Politico“, remdamasi dviem aukšto rango Ukrainos kariuomenės pareigūnais, kurie kalbėjo su anonimiškumo sąlyga.
Pažymima, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis metų pradžioje pirmą kartą iškėlė puolimo Rusijoje klausimą ir primygtinai jo reikalavo.
Tarp jam nepritarusių asmenų leidinyje minimas buvęs ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas. Jo prieštaravimas Kursko operacijai esą buvo „antrojo žingsnio“ po Rusijos sienos pralaužimo nebuvimas. Pasak vieno iš pareigūnų, V. Zalužnas negavo aiškaus atsakymo iš V. Zelenskio šiuo klausimu ir laikė operaciją avantiūra.
Rusijos kare prieš Ukrainą, JAV leidinio „The Wall Street Journal“ skaičiavimu, abiejose pusėse buvo sužeista ir žuvo šimtai tūkstančių karių. Ukrainos pajėgose žuvusiųjų yra apie 80 000, sužeistųjų – 400 000, rašo laikraštis, remdamasis konfidencialiu ukrainiečių vertinimu.
Rusijos nuostoliai, Vakarų žvalgybų vertinimu, siekia 600 000 kareivių – 200 000 žuvo, o 400 000 buvo sužeisti, rašo „The Wall Street Journal“.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.