Dėl „Abrams“ tankų – prastos žinios iš Ukrainos, naftos bazės gaisras persimetė į žmonių namus Rugpjūčio 23-iosios įvykiai (19)

2024 m. rugpjūčio 23 d. 06:04
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (40)
Ukrainos gynybos pajėgų operacija Rusijos Federacijos Kursko srityje tęsiasi. Anksčiau buvo sugriauti arba apgadinti trys tiltai per Seimo upę regiono Gluškovskio rajone.
Dėl šios priežasties rusų kariai turėjo statyti pontonines perėjas. Tačiau Ukrainos pajėgos Seimo upę kontroliuoja ugnimi, o priešo perėjos naikinamos, televizijos kanale FREEDOM pažymėjo karinis stebėtojas Denisas Popovičius. Jo nuomone, naujos perėjos, kurias statys rusai, gyvuos neilgai.
Jungtinės Valstijos mato ženklų, kad Rusija perkėlė nedidelę dalį savo karinių pajėgų į Kursko sritį, kad reaguotų į Ukrainos puolimą, rašo unian.net. Tai per trumpą pranešimą pranešė JAV Gynybos departamento spaudos sekretorius generolas majoras Patas Ryderis.
Pentagono žvalgybos valdyba mano, kad Ukraina ir Rusija neturi pakankamai karinių išteklių, kad galėtų surengti dideles puolamąsias operacijas viena prieš kitą. Šiuo požiūriu karas greičiausiai atsidurs aklavietėje.
Rusai, pabėgę nuo karo Kursko srityje, gali būti užverbuoti kariuomenei ir gynybai palaikyti. Tai nurodyta laikinai einančio Kursko srities gubernatoriaus Aleksejaus Smirnovo dekrete dėl gyventojų laikinųjų gyvenamųjų ir darbo vietų, rašo Kursko laikraštis „Gorodskie Izvestija“.
Visų trijų tiltų per Seimo upę Kursko srityje sunaikinimas gali priversti Rusijos karius pakartoti „Chersono scenarijų“. Tai „Espresso“ komentare teigė karinis ekspertas, informacijos ir konsultacijų bendrovės „Defense Express“ plėtros direktorius Valerijus Riabychas.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaKursko sritis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.